vineri, 31 iulie 2009

Le-am iubit, le iubesc si le voi iubi-Vocile din capul meu-part 1


Nu stiu, nu pot si nu vreau sa traiesc fara muzica!Orice se intampla in viata mea se intampla cu muzica, se raporteaza la muzica si se traieste cu muzica. Lucruri importante, banalitati, ganduri, scris, dat cu aspiratorul sau plimbat catelul, totul, dar absolut totul, in mintea mea ( si in functie de volumul de la statie si-a nefericitilor vecini) capata o coloana sonora. Asa ca in rubricuta asta, o sa va prezint pe rand vocile din capul meu!

Gitane Demone - femeie, voce si piesa ce m-au purtat prin toate dimensiunile posibile, cu nuante proaspete si neasteptate de fiecare data.Incantatie, ritual, poveste, chemare, obsesie, promisiune, binecuvantare, blestem....Blondie - Eeeeeeeeeeeh, exista doua doamne pt care mi-as lua lumea-n cap si-as cutreiera-o la picior: prima e Michelle Pfeiffer si-a doua e Debbie Harry, adica doamna asta din Blondie! Voce incitanta, timbru ba grav ba suav, plaja de exprimare in toate registrele, mutritza ba de papusa imbufnata ba de queen bitch. Jucausa, nebuna, hotarata, ratacita, taioasa, dulce. Debbie! Adica doamna punkului meu!Sau fantasma lui?! Hm...Skin (ex-Skunk Anansie) - Sau fiara care mi-as dori sa ma iubeasca. Sigur, in bietele mele vise care schiopateaza-n toiul noptii pana la singurul butic deschis nonstop, dupa tigari si inapoi! Chiar. Cum o fi sa te iubeasca o fiinta careia ii transpira prin pori atata pasiune? Femeia din catifea neagra cu zimti. Si sa-ti mai cante si punk-rock la ureche...Punk-rockul asta atat de drag mie si atat de al meu...Cu vocea asta care striga si leaga si sopteste si da tot si pe masura ce da si ai senzatia ca se stinge si se termina ea doar trage aer in piept si se reinventeaza cu urmatoarea suflare.

2 comentarii:

roxana spunea...

de acord cu skin si michelle pfeiffer.
ce combinatie de litere..pe acelasi rand.:)
surprinzator sau nu, as fi vazut-o pe skin cu vocea lui blondie, dar sunt mai frumoase contrastele cum sunt acum.

Florentina Ionescu spunea...

Da, da, da, e o combinatie absolut ravasitoare si inspiranta pana dincolo de orice limita!
Cat despre switch-ul de voci, hm, nu stiu ce sa zic...totusi natura a inventat o combinatie faina in vocile fiecareia. Ambele isi pot modula glasul in multe registre.