miercuri, 19 august 2009

STUCK IN THE MIDDLE“Fiind bisexual, şansele să ai parte de-o întâlnire sâmbătă seara sunt duble.” Woody Allen.

Heterosexualii îi privesc cu oarecare reţinere, homosexualii cu dispreţ. Sunt exilaţi undeva pe fâşia dintre graniţa normalităţii tradiţionale cu cea a atipicului. Cumva ai nimănui. Nimeni nu-i vrea până la capăt, nimeni nu-i revendică. Ei sunt „nehotărâţii”.
Bisexualitatea poate fi o noţiune dificil de înţeles. Suntem învăţaţi să privim aproape orice într-un spirit universal complementar: bărbat şi femeie, lumină şi întuneric, fierbinte şi rece, moral şi imoral. În ceea ce priveşte sexualitatea umană, lucrurile sunt mult mai complexe, deşi aspectele cel mai des menţionate sunt doar două: heterosexualitatea şi homosexualitatea.
Dar ce rezervor uriaş de surprize ascunde sexualitatea umană! E aproape imposibil, ţinând cont de vastitatea naturii umane, să reducem şi să comprimăm caracteristicile emoţionale şi sexuale umane în doar două categorii. Sunt absolut necesare trei pentru a defini şi cuprinde atracţiile şi activităţile sexuale: heterosexualitatea, homosexualitatea şi bisexualitatea.
Cei mai mulţi oameni folosesc termenul de orientare sexuală referindu-se în mod direct la sentimentele sexuale. Şi, în mod cert, opţiunea sexuală ne defineşte major identitatea per ansamblu. Astfel, bisexualitatea este acea dimensiune a orientării sexuale în care indivizii se simt atraşi atât de bărbaţi, cât şi de femei, nu neapărat în acelaşi grad.

Bisexualitatea - opţiune clară, ambiguitate sau ipocrizie?

Nu se pot cunoaşte cu exactitate resorturile ce determină în timp conturarea acestui controversat tip de opţiune sexuală.
Sunt voci care spun că de fapt bisexualitatea e un fel de ascundere pe după deget, în dorinţa de a nu opta către o alegere clară, alegere ce ar marca şi fundamenta pentru totdeauna identitatea unei fiinţe. Teama că heterosexualitatea nu-i poate hrăni în totalitate atât nevoile afective cât şi cele sexuale, teama că homosexualitatea poate reprezenta un stigmat ce i-ar schimba şi zdruncina imaginea, climatul socio-profesional, valorile tradiţionale. Şi-atunci alternativa bisexualităţii vine ca un compromis călduţ între ceea ce ar vrea şi ceea ce trebuie să fie.

Cercetează dar nu judeca!

Oare ce furtuni se nasc în mintea unei soţii care descoperă, după ani de lâncezeală conjugală, că apropierea unei femei îi stârneşte dorinţe ale căror dimensiuni o provoacă, dar în acelaşi timp o şi sperie de moarte? Oare poate găsi în ea puterea de a-şi spune că e lesbiană şi-n următoarea zi să-şi scuture viaţa, alegând pribegia pe un tărâm complet necunoscut? Cu siguranţă, nu. Fiindcă o opţiune sexuală definitivă implică ceva mai mult decât o revelaţie a dorinţelor la un moment dat. Şi poate că nu trebuie să judecăm aspru nevoia acestei soţii de a-şi consuma trăirile sexuale şi afective în braţele unei femei. Sau poate că nevoia ei este una strict de moment, poate că toată viaţa nu va rămâne atrasă decât de-o anumită femeie sau poate că va mai fi dispusă să-şi probeze această curiozitate şi faţă de alte partenere ocazionale. Lucru care nu o va transforma niciodată în lesbiană, ci doar într-o heterosexuală cu înclinaţii homosexuale sau, mai pe scurt, o bisexuală.
Se pare că femeile, mult mai adesea decât bărbaţii, aleg să rămână prinse într-un statut matrimonial oricât de nemulţumitor ar fi el, indiferent de proiecţiile ce le vizualizează alături de o femeie. Confirmarea unei prezenţe masculine constante, statutul social cert, teama de a lupta cu o lume întreagă alegând altceva decât tradiţionalul consacrat le va face să rămână etern tributare unei vieţi duplicitare, numai de ele ştiute.
Însă, desigur, există o categorie de femei pentru care bisexualitatea nu este decât o etapă tranzitorie către opţiunea sexuală definitivă şi care, o dată ce şi-au trecut prin filtrele emoţionale, afective şi sexuale toate trăirile, află că sunt lesbiene şi aleg această identitate, cu toate implicaţiile de rigoare.
Nici bărbaţii nu sunt scutiţi de febra căutărilor. Şi nici de surprize. Bărbaţi care işi descoperă bisexualitatea târziu, fiind căsătoriţi, fără ca vreodată să-şi fi pus vreo întrebare asupra sexualităţii lor. Şi într-o secundă, într-o conjunctură complet neaşteptată, constată şocaţi că atracţia faţă de prietenul de care se simt nefiresc de legaţi e una pur fizică. Răsturnare de lume, de valori, masculinitate care se sperie şi ameninţă deopotrivă. Fiindcă, dacă pentru femei implicarea într-o relaţie bisexuală e mai puţin devastatoare, pentru bărbaţi, de cele mai multe ori, va implica o alegere radicală. E-adevărat, ca şi în cazul femeilor, vor exista bărbaţi ce vor opta pentru o veşnică dualitate faţă de familie, social şi uneori chiar faţă de sine. Însă, în mare parte, bărbaţii bisexuali de azi sunt homosexualii de mâine.

Ave, Caesar!

Dincolo de aspectele cuprinse succint în cele de mai sus, există şi multe alte faţete ale bisexualitaţii. Putem vorbi astfel despre bisexualitatea conjuncturală, de fiinţe care sunt atrase numai de anumite persoane de acelaşi sex, în anumite situaţii şi în funcţie de stimuli de moment. Putem vorbi şi despre oameni pentru care atracţia sexuală faţă de ambele sexe este un mod de viaţă, uneori la vedere, alteori în spiritul unei obositoare, dar necesare dualităţi. Sau fiinţe în care identitatea sexuală este un amalgam neobişnuit de masculinitate cu feminitate, şi pentru care o opţiune şi o asumare clară într-o singură direcţie ar însemna o frustrare permanentă.
Să-l amintim aici pe Julius Caesar, despre care se spunea la vremea sa că este soţul oricărei femei şi soţia oricărui soţ?


*Muzical, doi monstrii sacri ai scenei. Stiati ca au trait si o scurta si intensa poveste de dragoste? Acesti frumosi bisexuali...

23 de comentarii:

Anonim spunea...

Sunt bixexuala si tot ce ai scris e adevarat. Daca ma atrage un barbat si in mod onest recunosc ca sunt bixexuala, ma priveste cu teama si rezerva.Femeilor de care m-am simtit atrasa le-am sus asisderea, si au procedat la fel. Sa mint ca sunt lesbiana? De ce as face asa ceva? Oare nu merita partenerii mei adevarul? N-am inselat, n-am tras cu ochiul la gogoase aburinde niciodata. Pt. mine iubirea inseamnă furtuna, emotii intense, coborare in infern si extaz in paradis. Siiiiii dedicare totala. Laura

Florentina Ionescu spunea...

Uneori oamenii fug de ambivalente. Se tem ca ca de fapt locul lor in viata unui bisexual e nesigur si temporar.Insa, ca-n orice relatie umana, lucrurile de dezvolta in timp si prin cunoastere reciproca se depasesc obstacolele astea date de o "titulatura neprietenoasa". Da-le timp, draga Laura, celor din viata ta! Asa iti vor cunoaste si dedicarea si calitatile si vor inavata ca pot avea incredere in sentimentele tale si-n omul care esti.

Mihaela ( Catwoman) spunea...

Si eu sunt bisexuala si m-am lovit de-a lungul timpului de reactia de neincredere a femeilor. Barbatilor nu le-am spus, initial, fiindca nici eu nu stiam, ulterior, fiindca era sotul meu, caruia ar fi trebuit, sa zicem, sa-i spun, s-a dovedit a fi homofob. Deci, nicio sansa! Cat despre femei, la un moment dat am evitat sa le mai spun si lor, lasandu-le sa inteleaga ca de fapt sunt prinsa intr-o casatorie de convenienta. Stiu, n-a fost prea frumos, dar... a la guerre comme a la guerre!
Acum, prefer sa spun adevarul. Daca ma place intr-adevar cineva, am constatat, ma place oricum. Dar ceea ce ma deranjeaza peste poate, am si scris despre asta de fapt,este atitudinea discriminatorie din sanul comunitatii LGTB. Daca si noi am ajuns sa ne aratam unii pe altii cu degetul, ce pretentii sa mai avem de la restul lumii?

Florentina Ionescu spunea...

Draga Mihaela, tocmai pt a mai diminua umbrele si retinerile fata de acest subiect, am tinut mortis sa scriu un articol dedicat.
Nici eu nu consider firesc sa existe discriminare chiar in sanul comunitatii. Este ca si cd taman noi, cei diversi (ca titulatura cel putin), am limita diversitatea si am accepta-o numai pe cea pe care o vrem noi. Fiecare om este asa cum el alege sa fie si nu ar trebui judecat de catre ceilalti pt alegerile ce le face in propria viata. Binele e intotdeauna individual si in functie de felul in care ne pozitionam cu sinceritate in pielea proprie. La fel si raul.
Asa ca in loc sa ne judecam unii pe ceilalti, mai bine hai sa ne cunoastem si sa ne descoperim, pozitiv si constructiv

Florentina Ionescu spunea...

Tuturor, scuze pt greselile de scriere pe care din graba le tot fac! Tastele imi joaca feste. Basca sunt suficient de nepriceputa tehnic cat habar sa n-am cum pot reveni asupra unui comentariu sa ii fac corecturi. Sper ca in timp sa ma luminez si sa aflu!!

andreea m spunea...

mie nu mi se pare neaparat ca aceasta comunitate LGBTQ (eu includ si queers) este "speciala" sau diversa fata de rest. Pentru ca ma intreb, care rest. Dpdv ideologic, sexualitatea este la fel de diversa si implica la fel de multe valente precum rasa sau clasa. Doar ca e cel mai usor de incadrat in m/f atunci cand se naste un copil. Si o data cu ceea ce are bebele la nastere intre picioare i se construieste un sac de asteptari din aprtea societatii. E totul un construc sustinut de o proasta birocratie. Citisem ca in cazul copiilor hermafroditi doctorul e cel care alege daca acel copil e m/f, cu toate ca acel copil nu e nici una nici alta, e hermafrodit. Doar ca nu exista acest cuvant de bifat pe un certificat de nastere.

Oricum mi-a placut postarea ta si cred ca intr-un fel m-a luminat si pe mine pe anumite chestiuni personale.

Florentina Ionescu spunea...

LGBTQ e in primul rand o comunitate vulnerabila, cel putin in raport cu societatea. Sa nu uitam ca in generosul nostru spatiu mioritic exista inca traditia educarii copiilor prin bataie - ca doar e rupta din rai! - si ca femeia trebuie sa se supuna barbatului pt ca barbatul...e barbat! Nu pot sa ma abtin sa nu vin cu o alta zicala, parte din invataturile noastre folcloristice:"femeia nebatuta e femeie neiubita".
Si atat timp cat femeia e inferioara barbatului, copilul poate fi mutilat in bataie ca sa invete ce-i aia autoritate parentala, ce pretentie putem avea ca o notiune atat de liberala si de sofisticata ca LGBTQ sa fie primita c-un zambet larg si cu bratele deschise?
Pt ca oamenii sa ne inteleaga, trebuie sa ne cunoasca. Si ca sa ne cunoasca, trebuie sa devenim ceva mai vizibili!

andreea molocea spunea...

din experienta proprie, mi-am dat seama ca nu e nevoie speciala ca sa cunosc oameni din comunitatea LGBTQ pentru a intelege si a accepta. E destul sa te uiti inauntrul tau, la ce libertati ti-ai dori, la ce ai fi fost daca nu existau atatea priviri incruntate care sa iti directioneze viata. Eu habar n-am ce sunt. Nu-mi place sa mi se spuna femeie si nici intr-alt fel. Imi place sa cred ca sunt fiinta umana, ca am un spirit si ca pentru acest spirit care exista in fiecare fiinta umana trebuie sa respecti. A spus-o si Kant, o spun si drepturile omului.

Eu stiu ce spui tu. Stiu din nefericire ca nu traim ceea ce e corect de trait. Doar ca mi-as schimba viata. Inca nu stiu cum, dar o voi face. :) Si o data cu viata mea schimbata voi sti ce anume sa fac ca sa schimb mai mult in jurul meu. Eu atata imi doresc. Cat despre faptul ca sunt "femeie" trecuta in certificat nu ma incanta decat faptul ca, candva, cand voi alege voi putea trai maternitatea. In rest caut metode sa spun oamenilor ca atata timp cant respiram suntem egali, fara nici un drept de a judeca.

Pfuoai, cand citesc ce am scris ma gandesc ca ar fi trebuit sa o ma iau de-o mana cu Lennon si de-o alta cu Marley si sa sarbatorim viata asa cum se cuvine! Nu stiu cand voi reveni cu picioarele pe pamant! Dar e bine acolo la mine in jungla. :))

Florentina Ionescu spunea...

Draga Andreea, eu nu pot decat sa iti urez multa...lumina si mult curaj in calatoria devenirii tale! Si in masura in care crezi ca ai nevoie de un sfat sau de o opinie prieteneasca, sa stii ca intotdeauna vei gasi aici, in spatiul asta roz, oameni care sunt bucurosi sa comunice cu tine.
Libertatile, recunoasterea drepturilor si libertatilor, tin de gradul de evolutie al societatii. Societatea noastra, asa cum stim, e una in continua tranzitie, asezare, formare. Tu ai dreptate in ceea ce afirmi si-ti sustin opiniile. Insa traim intr-o tara cu atat de multe "particularitati" incat trebuie sa luptam pt firescul ce ni se cuvine din nastere si sa-i educam continuu pe cei din jur in ceea ce priveste prezenta noastra, atat de pink si atat de neconforma cu reperele si normele sociale generale .

andreea molocea spunea...

Wake up. It’s 2000. The new
millennium won’t be about sexual labels. It’ll be about sexual
expression. It won’t matter if you’re sleeping with men or women.
It’ll be about sleeping with individuals…Soon, everyone will be
pansexual. It won’t matter if you’re gay or straight.’
Samantha Jones(Sex and the City)

Cat de bine a spus-o. Am sa vreau daca vei putea sa ma ajuti cu materiale in aceasta directia. Mi-a face lucrarea de dizertatie pe asa ceva.

Florentina Ionescu spunea...

Sigur ca da, te ajut cu tot ce-mi sta in putinta. Trebuie sa dam si o tura prin biblioteca asociatiei sa vedem ce carti/studii/etc pot veni in sprijinul lucrarii tale. Suna-ma cd vrei sa demarezi studiul, daca nu ma insel ai nr meu de tel!

Puppy Lover spunea...

Uraaaaa!nu ştiu ce s-a întîmplat dar genul de formular pt comentarii s-a schimbat şi astfel pot să comentez şi eu care-s mobilă mai tot timpul.
In ceea ce priveşte bisexualitatea, toate facem discriminări într-un fel sau altul cînd e vorba de alegerea partenerei. Toate vrem anumite calităţi pe care persoana să le deţină şi un oarecare factor de siguranţă/stabilitate/fidelitate cînd e vorba de relaţie in sine. Discriminăm in funcţie de inteligenţă, sex, vîrstă, etc. Aşa că oricum facem discriminări. Says me, deja păţita..

Florentina Ionescu spunea...

Draga Puppy Lover, ideal e, pt ca fiecare dintre noi avem tendinta sa discriminam intr-un fel sau altul, sa devenim mai deschisi in ceea ce priveste interlocutorul nostru, oricine ar fi el!

Puppy Lover spunea...

Interlocutor e una, partener e alta.
Offtopic: Ar fi frumos să poţi seta şi ora pentru comentarii, nu de alta dar la ora la care apare că am comentat eu abia fac ochi şi eventual mă chinui să nu adorm in ceaşca de cafea şi să nu mă ard cu ţigara.

Florentina Ionescu spunea...

Eeeeeeeeeeh, cum totul e in perpetua schimbare, nu stii niciodata cd interlocutorul se transforma in partener si partenerul in interlocutor. Incurcate caile domnului cateodata!
Cert e ca ne trebuie larghete de spirit si intelegere pt ambele pozitii!
Cat despre setarea orelor pt comentarii, trebuie s-o rog pe batman caci eu habar n-am cum!

wannabegay spunea...

bifobia este cat se poate de reala. eu cred ca are doua cauze majore: falsii bisexuali (care aleg sa fie bisexuali pentru ca-in mintea lor-e mai social acceptabil) si vedetele bisexuale (care transmit mesaje ciudate si confuze-vezi cazurile recente lindsay lohan, lady gaga)... insa bifobia este o problema care trebuie atacata in primul rand in cadrul comunitatii...

Florentina Ionescu spunea...

Ai dreptate,Wannabegay. Bifobia e generata in principal, cel putin ca si perspectiva mediatica, de campaniile de imagine pe care si le aroga vedetutele de pe oriunde, exploatand ideea de bisexualitate cu nuante frivole, cu accente promiscue de liberalism sexual prost inteles. Celebritate si portret de vedeta ALTFEL cu orice pret! Din pacate, cu aceasta iesire la rampa care devine automat si general valabil emblema asociata bisexualitatii, imaginea se deformeaza si devine lesne atacabila.
Insa macar noi, cei din comunitate, suntem moral obligati sa fim solidari si sa ne privim cu prietenie unii pe ceilalti, indiferent ca suntem gay, lesbiene, bisexuali, transgenderi etc etc.

ana-maria spunea...

da, ma apucasem eu sa fac comentariu si iesise iar o chestie luuunga si am zis ca mai bine ma retrag frumos si scriu ce am de zis in locul meu de dat cu capul.
ce as spune aici:
1. dupa parerea mea sunt cateva categorii de bisexuali identificati de tine : bi-curious, bi in tranzit si bi in adevaratul sens al cuvantului ( dau cu parul daca zic ca exista si bi cu adevarat? pare a fi ca "barbati adevarati" doar gay-i nu si travi si trans?)
2. dupa parerea mea, caci e parerea mea, tot ce spun, doar ultimul tip e bisexualul. pt ca e vorba de constientizare. stii ca te atrag ambele sexe si esti ok cu tine. e importanta imaginea pe care o ai despre tine. restul - sunt oameni care experimenteaza, sunt lesbiene in devenire.
3. si iar m-am lungit! nu e bine ca cel mai adesea bisexualele sunt identificate cu primele doua tipuri. straighterii ne considera promiscue : experimentam, acceptam sexualitatea ca ceva fluid (bi-curious). lesbienele ne considera indecise, incapabile sa mergem pana la capat ( lesbienele in tranzit). raman la parerea mea: esti bisexual cand joci pe sarma si ramai acolo pe sarma. a naibii treaba, dar asta ne e conditia. cum spuneai si tu orice decizie de o parte sau alta e presiune din partea majoritatii sau minoritatii.

referitor la ce a spus anonim( prima comentatoare): nu din partea majoritatii am primit jigniri. barbatii straight viseaza sa fie cu doua tipe. femeile straight cred ca e rost de ceva kinky. jignirile au venit din partea lesbienelor care asociaza o relatie cu un barbat cu zoofilia. sorry, but that's the truth.

femeia_maritata spunea...

Tot citind postarile nu ma pot opri sa constat DIN NOU, ca lumea este pur-si-simplu obsedata de categorii; toti si toate vor sa bage ceva sau pe cineva in..categorie; eu inteleg ca asa functioneaza creierul (conexiunea neuronala, odata formata, tindem sa tot repetam acelasi traseu si repetandu-l simplificam procesul de 'gandire'– e un mecanism de protectie pana la urma) dar nu se rezuma totul la patternuri, oameni buni! De ce atata nevoie pentru a incadra ceva, pe cineva, un comportament, o atitudine, un stil de viata, intr-o categorie?! Presupun ca cele care simt nevoia asta permanent, au si pentru ele insele tot felul de sertare si sertarase in care isi sorteaza diverse (vezi Dali)…ce va faceti cand propriul vostru comportament iese de unde l-ati bagat si nu se mai potriveste cu incadrarea voastra initiala?... Florentina, tu care pledezi neobosit pentru toleranta…sunt curioasa (bi-curioasa) cand iti vei pierde rabdarea si vei pune la coltz o blogista rigida? :-)… bi-curious, bi-in-tranzit si bi-in-adevaratul-sens-al-cuvantului? Come on, Ana-Maria.. mai lipseste vreo categorie? Bi-in-parcare, poate?! Wannabegay: ‘falsii bi-sexuali’? Ai radar pentru detectarea falsitatii in sexualitate? Ce te face un ‘adevarat’ bisexual in adevaratul sens al cuvantului?... Florentina, poate ar trebui sa dai copy-paste la propriul tau articol, ca sa-l mai citeasca lumea inca o data – sa-l tot citeasca pana trec clasa! Exista persoane bisexuale-in-egala-masura, asa ca mine (na, ca fara sa vreau am contribuit si eu la aceasta multiplicare exponentiala a categoriilor!). Imi plac femeile si barbatii. Nu-mi plac mai mult femeile decat barbatii dar nici invers; sexual si fizic exista diferente majore dar pe mine ma satisfac ambele sexe, desi in feluri diferite. Diferenta, pentru mine, o face PERSOANA; modul in care interactionam; afectivul; felul in care comunicam prin cuvinte sau limbaj non-verbal. Dar asta este foarte greu de inteles, se pare. Atat de catre hetero cat si de catre gay. Cand am ales sa fiu pentru un timp cu o femeie, am fost acuzata de lesbianism (nu radeti ca la noi lesbienele sunt privite ca niste exemplare cu o gena defecta, gena care-a mai si suferit mutatii ulterioare – un fel de Sindrom Down mixat cu-oleaca de autism si amandoua combinate cu sifilis plus herpes genital!). Cand ulterior m-am combinat (tot pentru un timp) cu un barbat… ups! Deci nu e lesbi, e doar o mare curva, au zis ei si ele! Mi s-a spus chiar ca sufar de lipsa unei identitati sexuale...am ras in sinea mea si m-am gandit la Woody Allen (vezi citatul dat de Florentina) – mi-am spus ca si daca ar fi asa…tot sunt in avantaj ;-)… As putea sa bag si eu lumea…peste tot…prin categorii; as putea spune ca cei care sunt doar hetero sau homosexuali au lipsa de imaginatie, sau curaj sau pur-si-simpla o sexualitate limitata! Dar n-o fac…prefer sa imi dublez sansele unei intalniri intr-o sambata seara :-) (acum e clara orientarea mea: sunt ‘bi-profitoare’).

Anonim spunea...

babe, iggy si bowie nu au trait nici o poveste. crede-ma. era totul in mintea lui todd haynes care e regizat velvet goldmine.

iggy si bowie au colaborat şi atât.


bowie a declarat ca bisexualitatea lui era marketing inventat de angela, soţia lui blondă şi parşivă. era oricum evident.

am scris toate chestiile astea in blogul meu, pe diferite posturi.

sanatate.

Florentina Ionescu spunea...

Thecreatrix, dupa Velvet Goldmine sunt de-a dreptul nebuna, am scris candva si o cronicuta despre, basca mi-am intoxicat toti prietenii cu vizionari cu forta! Coloana sonora de exceptie si alambic de imagini intrat direct in vena.
Hm, ciudat, nu mai stiu unde si cand am citit despre asa-zisa ciocnire dintre Bowie si Iggy, era oricum in afara filmului. Insa la fel de bine, se poate ca fantezia mea s-o fi luat razna ca prea erau provocatori subiectii!

Anonim spunea...


Nu incurcati femeia real lesbiana cu bisexualele.Cind esti lesbiana reala,sexul e pe locul secund iar primul loc il ocupa acea dragoste sufleteasca sublima si adevarata care o doreste orice om.Nu ne atrage femeia prin fizicul ei sau dorinta sexuala de a face sex cu ea,ci calitatile ei sufletesi.O adevarata lesbiana,de obicei ramine singura pina la moarte si doar una la o mie sau chiar la mai mult,reuseste sa-si gaseasca o partenera compatibila suta la suta ca sa formeze un cuplu.In general,din lipsa de partenera compatibila suta la suta,alege sa traiasca singura toata viata iar latura sexuala si-o provoaca singura cu ajutorul si puterea mintii.Niciodata nu veti intilni o adevarata lesbiana care sa faca sex cu un barbat si nici macar cu o femeie care se declara bisexuala,avind repulsie de femeia care se atinge in toate formele cu un barbat.Bisexualele,lesbienele false care face sex cu orice femeie care o atrage sexual apoi o abandoneaza sau care face sex cu un barbat sa isi clarifice orientarea sexuala cum expune-ti aici voi sau ele,imi pare rau dar tre sa va spun ca astfel de femei le puteti numi oricum dar nu lesbiene iar ele la fel se pot numi oricum dar nu lesbiene.O lesbiana isi cunoaste foarte bine orientarea inca dela intrarea in pubertate,isi accepta situatia,traieste retrasa din punct de vedere intim,e foarte sociabila cu toate categoriile ca orientare sexuala si sociala,umbla intotdeauna singura dar o gasesti in mijlocul unui grup imens de prieteni de ambele sexe si orientari sexuale si e adulata si apreciata de toti din punct de vedere comportamental,social si prietenesc.Este o altruista,inteligenta,iubitoare si cu demnitate si respect fata de altii si fata de ea insasi.Aceste femei aleg una din cele trei variante.1-sa traiasca singure toata viata din punct de vedere intim si se dedica celor apropiati sau mai departati de sufletul lor prin altruism.2-isi gasesc o partenera compatibila%la% si formeaza un cuplu pina moartea le desparte.3-nu rezista la presiunea psihic-sufleteasca si recurg la sinucidere fara sa lase un bilet cu motivarea gestului sau.Dar aceasta varianta 3 e foarte rar aleasa de o femeie lesbiana deoarece sunt femei cu un psihic si un caracter foarte puternic,inteligente,iubitoare de viata,de natura si de semeni si niciodata nu sunt singure sau depresive.Sunt foarte putine,extrem de putine.Ceea ce misuna in numar masiv sub falsa numire de bisexuale si lesbiene in fapt sunt descreierate curioase de a trai placeri noi,senzatii tari,etc si e usor de inteles ca pot fi in fapt numite perverse sexual.Ele nu vor forma niciodata un cuplu reusit sau o relatie stabila pt ca fug de responsabilitate si vor doar sa-si hraneasca placerile interioare de moment pe linie sexuala.

Florentina Ionescu spunea...

Draga Anonima,
Comentariul tau este generos si complex si-ti multumesc pt interesul acordat subiectului.
Recunosc ca m-a sensibilizat punctul tau de vedere si m-a facut sa inteleg, printre randuri, ca mai exista oameni care cred in relatii frumoase si armonioase, fara umbre de frivol sau de promiscuitate in ele.
Iti impartasesc parerile pe anumite paliere, insa pt altele am vazut de-a lungul vietii si alte perspective.
Homosexualitatea feminina se poate manisfesta pe de-a-ntregul si mai tarziu, dincolo de pubertate, din varii considerente, asta nefacand-o sa fie mai putin autentica. Viata poate avea uneori planuri diferite pt oameni diferiti.
Ceea ce pot afirma, in nume propriu, cu toata siguranta, este ca nimic nu poate fi mai important in viata unui om decat implinirea alaturi de un partener (o partenera in cazul nostru) alaturi de care sa mearga de mana, impreuna, pana-n toate panzele albe si dincolo de ele.
Da, asta e tot ce conteaza si aici se coaguleaza toata frumusetea, consistenta si tot sensul vietii!
Insa sunt de acord cu tine, decat jumatati de masura sau masuri nepotrivite, mai bine lipsa si dedicare catre cei dragi.
Sinuciderea, desigur, nu incape in nicio discutie si, asa cum am spus-o si intr-un alt articol, nu reprezinta solutia la nimic!