luni, 3 august 2009

TITANIC VALS-Sau ce te faci dacă te-ai îndrăgostit de o femeie măritată
Doamnele! Categorie cu „buchet” şi gust aparte.Tentaţie, adrenalină, revelaţie, pasiune, dramă, interzis! Femeia la absolut!
Au fost muzele artiştilor, au inspirat poeţi, au năucit preşedinţi de stat, au ridicat, au prabuşit, au conturat agonia şi extazul în vieţi mărunte sau ilustre.
Te-ai îndrăgostit de o femeie măritată! Ce te faci?

One night standIdeal ar fi să-ţi vezi de treabă! Însă, bineînteles că nu vei putea.
O întâlneşti. Nu contează cum, nu contează unde. Hazardul, cu ochiul său de diavol pus pe şotii.
O priveşti. Te priveşte. Tu ştii ce vrei. Ea nu ştie. „Ispita” ţi se plimbă prin faţa ochilor emanând dorinţe fără nume, feromonii ei dau semne că aleargă zglobii departe de ţarcul conjugal. Ea, te-a „ghicit”. Chiar dacă numele jocului îi e străin. Inconştient poate, simţurile ascuţite de femeie o avertizează că felul în care o priveşti tu e departe de-a fi...inocent. Şi femeia din ea se trezeşte din amorţeala blazării, căpătând involuntar gesturi de pisică întinsă pe acoperiş la soare. Tu, conştientă până-n măduva oaselor dar paralizant de timidă. Hm, deocamdată!
Tatonări, jocuri, mister. Ea, risipă de cochetărie, tu, risipă de nopţi albe cu filme întregi împrăştiate pe pereţii minţii.
Repetiţii de preludiu la nesfârşit. Se gândeşte, poate pentru prima dată în viaţă, la cotidianul ei lipsit de provocări, la soţul care sforăie noapte de noapte lângă ea de se zguduie pereţii, la privirea lui în care nu se mai oglindeşte o femeie curtată, adulată, dorită. Şi, uşor-uşor, gesturile tale stângace dar emoţionant de pline o răsfaţă şi-o îndeamnă să arunce cât colo vrafuri de prejudecăţi prăfuite. Începe să se-ntrebe tot mai des: „şi ce-ar fi dac-ar fi?”...
Culmea, într-un final, ea va fi cea care vine în întampinarea „concretului” dintre voi! Inevitabilul se produce. Amândouă răvăsite, ea trăind revelaţii, aflând ce n-a reuşit să afle vreodată lângă bărbatul căruia îi poartă numele, speriată dar dezlănţuită aşa cum nu se credea în stare, tu, îndrăgostită până peste urechi.
Aţi devorat “păcatul” până-n miezul lui cel mai adânc.
Ce vă faceţi însă cu acel cotidian revărsat brutal peste voi de cum răsare soarele? Al tău e familiar, e-al tău, tu ştii cine eşti. Acasă te-aşteaptă...nimeni! Sau mama sau pisica sau visezi că de-aici încolo în fiecare zi te va aştepta EA! Viaţa ei însă o aşteaptă privind-o pieziş cu ochi de soţ sau soacră sau copil. Ea e “mamaaaaa” sau „nevastăăăă” sau un cortegiu de obligaţii şi formalităţi! Oftează, te priveşte adânc, îţi mangâie obrajii cu un gest dureros şi fugar. E dimineaţă.
Trezeşte-te draga mea, o să plângi un pic, dar e musai să te trezeşti! A fost una dintre nopţile vieţii tale.

Never ending story

Bine! Ai înţeles şi tu, ai convins-o şi pe ea că te încrâncenezi să rămai! Nu contează cât vei aştepta, nu contează de câte ori vei traversa iadul desculţă, tu o alegi pe ea, tu ştii că o vrei indiferent dacă şi când va veni definitiv lângă tine.
Te blindezi cu răbdare şi forţă cât pentru o luptă de o mie de ani. Doamna vieţii tale merită sacrificii şi aşteptare. O iubeşti dincolo de tine, viaţa şi-ar pierde sensul fără ea.
Visezi cum ea, copleşită de dovezile tale de dragoste, va veni într-o bună zi şi nici o dimineaţa din lumea asta nu ţi-o va mai lua.
Sigur, speranţa moare ultima.
La fel de sigur, poate că şi ea, în sinea ei, ruptă de realitatea care uneori înghite totul nemilos, îşi imaginează că la un moment dat va avea acel curaj nebun. I-ai devenit iubită, prietenă, confidentă, suport moral în orice, e dependentă de amalgamul ăsta ce i-l aşezi la picioare cu tot cu inimă ghemotoc. Simte că nimeni, niciodată, nu a mai iubit-o aşa.
Poate că un timp îţi va fi bine. Proiecţia unei existenţe alături de ea e motor suficient de puternic cât să treci peste multele nopţi de insomnie, peste bănuielile şi geloziile care-ţi încolţesc ca un vierme în sufletul de femeie îndrăgostită şi care nu vrea să-şi împartă cu nimeni „obiectul” pasiunii. Nu e noapte în care să nu te cutremure gândul că poate el o atinge, că poate ea se lasă convinsă şi te uită preţ de-o clipa. Şi aici vine vestea proastă! Lucrurile astea de obicei se cam întâmplă. Fiindcă dincolo de ceea ce vezi, ştii, ţi se spune sau nu ţi se spune, doamna ta rămâne, dureros, şi doamna soţului ei. Iubirea voastră se transformă în timp, ca şi când ar fi hrănită cu o otravă lentă, într-un chin continuu pentru amândoua. Ea se simte din ce în ce mai sufocată de viaţa duplicitară, tu sucombi în suspiciuni şi coşmaruri numai de tine ştiute. Extazul e pe ducă, urăm bun venit agoniei!
Dar, desigur, se poate ca femeia pe care tu o iubeşti sa-şi asume cândva curajul de a veni cu totul către tine. Mai rar însă!
Si iaraşi repet, draga mea, trezeşte-te, o să plângi un pic dar e musai să te trezeşti!

* Si-un suflet muzical al problemei!

22 de comentarii:

Andreea spunea...

mno...acum m-ai intristat. deja ma vad intr-o situatie asemanatoare...bineinteles ca-mi vine sa zic "cine eu?? niciodata!!" da' nu mai zic. nu vrei sa ne intoarcem la sarmale? era mult mai amuzant.

Florentina Ionescu spunea...

Eeeeeeeeei, Andreea, nici o poveste nu seamana cu alta, fiecare are sansa sa se dezvolte si sa se transforme in functie de datele ei particulare!Asa cum oamenii nu seamana intre ei, nici povestile intre ele! Sunt, sigur ca da, generalitati universal valabile, dar pe partea cealalta sunt si tone de cazuri particulare. Totul tine de oamenii implicati, nu uita!Si-apoi, am spus in finalul articolului ca exista si femei care au curaj sa aleaga iubirea unei alte femei, pe de-a-ntregul. Ia gandeste-te, te rog, ca asta poate fi cazul tau! Da?
Zambeste si crezi in tine!

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=pslLs_5I6Zg

Anonim spunea...

Exact cum ai scris. Si cu final nefericit dupa vrea 1000 de dimineti; intr-a 1001 dimineata, si-a dorit sa redevina doamna lui. Deci dragi soti, nu disperati nici voi... Unele revin!

ieeeepure spunea...

aplauze la scena deschisa!!!
ma vad pe mine in postul tau...imi vad cei doi ani din viata langa femeia maritata pe care am iubito mai presus de mine...nu cred ca are vreun sens sa povestesc ceva, e prea bine scris de tine...
si da, trezeste-te!!!
si termin cu aceleasi aplauze!!!

Florentina Ionescu spunea...

Pt.Anonim: Superba piesa!
Si da, din pacate,unele revin. Nu neaparat pt ca-l vor sau iubesc pe el mai mult. Ci pt ca mamele lor, colegele de servici, societatea asta misogino-patriarhala ne bombardeaza pe toate canalele cu sloganul "femeia trebuie sa-si vada de casa ei". Casa=barbat, pozitie, credibilitate. Si-n fond, nu trebuie sa le judecam pe cele pt care o alegere atat de radicala precum cuplul asumat cu o alta femeie ar insemna un dezechilibru total. Fiecare om, in diversitatea alegerilor lui, e liber sa fie acolo unde se simte cel mai bine reprezentat.

Florentina Ionescu spunea...

Pt. Ieeeepure: E valabil ceea ce am postat mai sus, plus o mica adaugire: nici sotilor nu le e mai bine, cel putin tranzitoriu, intr-o formula de relatie extraconjugala gay a consoartei, a se vedea DAMEN TANGO. Atunci cd afla. Daca afla. Am vazut de-a lungul timpului soti distrusi din cauza faptului va sotia nu a mai gasit niciodata drumul catre casa comuna. Mai rar, da, e adevarat, insa exista si intamplari de acest gen. Vrem-nu vrem, ne place sau nu, nicio relatie, nicio iubire nu ne poate oferi garantii. Insa fiecare relatie sau iubire ne pregateste pt ceea ce urmeaza sa devenim.
Si multumesc mult mult pt aprecieri!

Mihaela spunea...

Frate, am fost o astfel de sotie... Din fericire pentru toate viitoarele potentiale victime, nu mai sunt :)!

Florentina Ionescu spunea...

Andreea, ai vazut ce a spus Mihaela, da? Exista intotdeauna speranta si nici un caz nu seamana cu altul!

Andreea spunea...

sunt convinsa ca nici un caz nu seamana unul cu celalat dar ceva ma face sa cred ca daca voi intalni o astfel de femeie cu siguranta voi suferi de la cer pana la pamant.si spun asa pt ca eu normal ca voi fi toata ametita printre nori si ea clar pe pamant gandindu-se..no..ce naiba fac ca mi-o trebuit femeie!:)

Anonim spunea...

mi-a placut sintagma" a traversa iadul desculta".
pe de alta parte ma intreb daca experimentul jurnalistic roz e roz din pricina obsesiei feminine pentru acesta culoare sau daca se trage de la triunghiurile roz purtate de gay in lagarele naziste.
imi poti lamuri curiozitatea?
la naiba!

Florentina Ionescu spunea...

Draga Anonim, multumesc pt aprecierea sintagmei! Iar pe partea cealalta, rozul are o conotatie feminina, extrem de feminina si de versatila ca si natura feminina insasi. E nuanta pe care si Pink a ales s-o descrie pe scena, ca si concept integral, chiar daca nu canta suav si despre iubiri blande si implinite sau despre fete inofensive care se ingramadesc buluc in jurul unei ape plate cu lamaie. Rozul, in functie de purtator si de mesajul pe care acesta doreste sa-l transmita, poate fi si hard si soft. E compunere de nuante. Ca si femeia in complexitatea universului ei, nu?
Si da, ai dreptate, am un accent puternic in acest experiment pe triunghiul roz purtat de gay in lagarele naziste. Pt ca nu trebuie sa uitam ce s-a intamplat cu cei care inaintea noastra, au purtat ca pe-un stigmat al damnarii lor , emblema pe care noi o afisam acum "loud and proud". Le cinstim memoria, asa cum putem. Dar nu-i uitam!

Anonim spunea...

recomand doritorilor de info. suplimentare http://godessdiana88sex1.blogspot.com/2008/12/simboluri-ale-sexualitatiireprezentari.html

Fireworks spunea...

Rafinamentul femeii maritate si naturaletea cu care imprastie feminitate in jurul ei:). Chiar si ca observator, neimplicata fiind, nu se poate sa nu le savurezi:. E ametitoare tentatia si sunt agonizante consecintele (asa cum spunea Andreea, de la cer la pamant). Merita experienta. Iti dau dreptate, ne pregateste pentru ceea ce devenim.

Anonim spunea...

Am citit si am recitit textul si de fiecare data mi-a lasat un gust amar si sentimentul de neputinta. Neputinta de a o face pe cealalta sa vada lumea prin ochii tai. Legata de maini si de picioare, nu ai cum sa te opui vantului care bate. Zbori. Zbori pana cand “e musai să te trezeşti! “. Textul respira feminitate prin fiecare litera. Superb scris !

Iti las aici un deznodamant. O alta invítate la dans.

Invitație la vals

“ Pe tine te cânt, suflet înrobit de tristețe! Cu gura inimii te invit să-mi acorzi acest ultim vals, desfigurat de zâmbetul morții. Cuprins de semeție și îndurare văd numai corăbii în derivă, numai viață fără de dulcele glas al iertării, martori infideli la butoniera de gheață a inimii. În ape de smoală, uitarea… Și îngerii…” ( Theodor Răpan )


PS : "o dăm anonimă!" (de forma )ca altfel nu pot sa comentez pe blog.

Keep up the good work !
Andrada

Puppy Lover spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Andrada spunea...

Am citit si am recitit textul si de fiecare data mi-a lasat un gust amar si sentimentul de neputinta. Neputinta de a o face pe cealalta sa vada lumea prin ochii tai. Legata de maini si de picioare, nu ai cum sa te opui vantului care bate. Zbori. Zbori pana cand “e musai să te trezeşti! “. Textul respira feminitate prin fiecare litera. Superb scris !

Iti las aici un deznodamant. O alta invítate la dans.

Invitație la vals

“ Pe tine te cânt, suflet înrobit de tristețe! Cu gura inimii te invit să-mi acorzi acest ultim vals, desfigurat de zâmbetul morții. Cuprins de semeție și îndurare văd numai corăbii în derivă, numai viață fără de dulcele glas al iertării, martori infideli la butoniera de gheață a inimii. În ape de smoală, uitarea… Și îngerii…” ( Theodor Răpan )

Florentina Ionescu spunea...

Bine ai venit, Puppy Lover! Mi-a placut curiozitatea ta asupra rozului, de cele mai multe ori curiozitatea e constructiva si o apreciez. Si multumesc pt locul in blogrollul tau!

femeia_maritata spunea...

Prea ati sarit toate buluc pe saracele-purtatoare-de-verigheta :-). Nu uitati ca la baza oricarui tip de relatie sta liberul vostru arbitru – puteti sa alegeti sa fiti cu o femeie maritata (sau sa va lasati alese) sau, dimpotriva, sa spuneti ‘another time, another lifetime…’. In rest, va asigur ca exista atat ‘agonii’ mai rele decat iubirea pentru o femeie maritata ('femeia maritata' suna nasol, te si astepti s-o vezi aparand cu bigudiurile-n cap). Bye the way, Fireworks… naveta intre agonie si extaz n-o fac doar cele care se combina cu femeile maritate (uo!) – o facem periodic, TOATE (tot despre naveta era vorba). Se intampla sa mai picam din cer (pana pe pamant, in cel mai bun caz) si in alte situatii - e un ciclu natural, firesc. Asa ca, fetelor, lasati categoriile prin sertare (pentru moliile doritoare) si…think pink!

Florentina Ionescu spunea...

Draga femeia_maritata, asa cum nimic nu-i nou sub soare, nimic nu-i batut in cuie! Cati oameni, atatea intamplari si asa mai departe. Noi nu putem nici sa categorisim nici sa judecam, nimeni nu stie niciodata in ce situatie il/o va pune viata si cum orice regula pe care o respecta pana atunci se va schimba sau va fi inlocuita cu o alta. In fond, nimeni nu trebuie sa puna la zid pe nimeni fiindca azi poti fi judecator si maine acuzat sau viceversa. Toleranta si respectul pt diversitate sunt cuvintele cheie pt multele situatii prin care trecem in viata si pt armonia relatiilor interumane in general.
Asadar, we have to keep the pink thinking!

Anonim spunea...

Daca esti single si tocmai te-ai indragostit de-o femeie maritata, poti spune ca shit-ul tocmai ti s-a intamplat tie. Si sansele sa dispara si sa se transforme in miere sunt aproape nule. Asa ca nu-ti ramane decat sa incepi sa-i iubesti gustul si mirosul, caci te vei lafai in el o vreme considerabila.

Consoleaza-te cu gandul ca daca si femeia maritata s-a indragostit de tine, atunci shit-ul tocmai i s-a intamplat si ei :))

Sotul devine brusc personaj secundar. Si shit-ul tocmai i s-a intamplat si lui. Cel putin de moment :))

Restul depinde de cui ii dam rolul protagonistului si cui cel al antagonistului.

Insa "femeia-maritata" a punctat: exista un liber arbitru pentru toate partile povestii. Atat la intrarea, cat si la iesirea din poveste. Restul e conflict. Cu bigudiuri sau fara :))

Anonim spunea...

Flo, astea trebuia sa le bati in piatra pe Arcul de Triumf ca numai Dumnezeu stie ce-i in mine acum...