luni, 27 august 2012

DAMEN TANGO

El o priveşte adânc în ochi şi-o strânge cu putere la pieptul puternic.Ea oftează şi-i zîmbeşte ştrengăreşte. Paşii lor alunecă ritmic pe ringul de dans. “Dacă te mai apropii de nevastă-mea, dau cu maşina peste tine!”, îi murmură el la ureche. 


Banal? Nu, cu siguranţă. Dar, tot cu siguranţă, există situaţii şi mai ciudate de-atât! E-adevărat, nu foarte mulţi soţi s-au ciocnit la propriu cu o “concurenţă”...pe tocuri! În mod obişnuit, fanteziile doamnelor poartă muşchi şi emană tone de testosteron. Iar pentru soţul care apucă sau nu să se simtă ca un bizon, există mijloace tradiţionale pentru lămurit dispute teritoriale. De la un bărbătesc cap în gura adversarului până la lovituri scurte şi dese ca o ploaie mocănească în părţile moi ale consoartei. Mijloacele diferă însă de la o zonă socială la alta. Muncitoreşte, disputele cu sămânţă de infidelitate se soldează cu pumni de-a valma şi trimis în pribegie femeia păcătoasă, intelectualiceşte însă problema se bifurcă pervers undeva între o depresie urmată în timp de tulburări de potenţă şi o materializare a zicalei: „Nu omorî omul (recte femeia!) ci fă-l să-şi dorească moartea singur!”. Dar să revenim! Ce se întamplă când adulterul vine rujat şi pe tocuri??

 ÎNTRE DOUĂ NU TE PLOUĂ! 

Cel puţin aşa speră orice soţ în momentul în care îşi plasează virtual consoarta în braţele unei alte femei. Tronul lui trebuie să fie bine plasat, cu vedere plină la patul unde doamnele se desfăşoară ca-n filmele de pe răposatul Babilon Blue. De fapt, (offfffffff, dulce naivitate masculină!) fetele se înfierbântă artistic până când el, stapânul, the falus, milos, se va îndura să se pogoare în miezul lucrurilor blagoslovind cu bărbăţia-i joaca lor. Nu râdeţi, nu-i de vină bietul om! Din spate gâfâie o întreagă industrie porno care-i trânteşte în retină imaginea cu pricina. Şi cum să nu simţi compasiune pentru nefericitul care şi-a investit ultimul bănuţ într-o golden collection de dvd-uri, care de care mai explicite şi mai încurajatoare, implorând aşa, ca bonus de week-end, bisexualitatea nevestei?

AI GRIJĂ CE-ŢI DOREŞTI CĂ S-AR PUTEA SĂ SE ÎNTÂMPLE! 

Dar nu între pereţii unde tropăiau mai devreme caii verzi din imaginaţia soţului! Ci acolo unde nici o muscă, nici un soţ, nici un iubit, nu se poate strecura. Şi nu e cheie, nu e rangă, nu e umăr care să deschidă uşa tainică a universului în care intră două femei. Fiindcă atunci când o femeie începe să se gândească serios la „cum ar fi dacă ar fi” cu o altă femeie, imaginea unui bărbat n-are loc nici măcar cât un poster pe uşa de la baie. Aşteptările sunt altele, proiecţiile la fel, domnul soţ sau iubit sau orice ar fi el nu se poate înscrie în nici o competiţie fiind spulberat din start. Şi uite-aşa, visul omului se trezeşte dat de-a dura şi transformat într-un maaaare coşmar! Iar zicala „dacă voi nu mă vreţi eu vă vreau” devine strigăt patetic împrăştiat în eter! Le scapă ceva bărbaţilor? Mda, le cam scapă! Greu sau poate chiar imposibil de înţeles, dar între două femei trăirile sunt altele. Liantul dintre ele e unul aproape magic. Ceea ce o femeie oferă, numai de către o femeie poate fi oferit. Iar ceea ce oferă o femeie, numai de către o femeie poate fi primit c-un întreg ritual de graţie şi sărbătoare. Mângâierile femeilor, despovărate de finalul ancestral al reproducerii, capătă dimensiuni de o voluptate şi o frumuseţe rară. Dependenţele apar pe nesimţite, gesturi se frâng steril în dormitorul conjugal, se nasc repere noi, tăceri, căutări, întrebări. Ce are de facut „ consortul” într-o astfel de situaţie? Ei bine, în afară de căscat nişte ochi mari, rotunzi şi sticloşi.... NIMIC!

 OPREŞTE NAE VAPORUL, OPREŞTE CĂ MĂ SCUFUND! 

Primul gând încolţit în mintea omului-bărbat (o să râdeţi, dar există şi om-femeie!) e „asta nu mi se întâmplă mie!”. Şi încearcă, cu tot arsenalul de masculinitate îndesat în buzunare, să-şi aducă nevasta pe cele normale căi. Da-n zadar striga-mpăratul! Umbra morţii, frumoasă, calină, cu gene rimelate, se întinde lasciv peste menajul său. Care-i depaaaaaarte de a fi...a trois! Soţia cade tot mai des în visare, bucatele se ard cu oale cu tot, episoadele sexuale seamănă tot mai mult cu odiseea râmei în piatră. Eforturile sunt zadarnice, nervii la fel. Inamicul, imposibil de abordat. Şi-a imaginat soţul vreodată că-şi va împărţi nevasta cu o altă femeie? Absurd! Nu! Cum să împărtăşească aşa o trăznaie băieţilor la o bere? Statutul lui s-ar clătina subit. Bizon bizon, dar chiar aşa, surclasat de o femeie?! Ce-i rămâne de făcut? Între rumegat dileme şi tentaţia de a cunoaşte rivala, tentaţia va caştiga într-o bună zi. Şi, într-un final, cunoscând-o, furtunile cresc. Rivala îl priveşte sec, umilindu-l şi mai tare cu politeţuri îngheţate. El, interzis, oscilează între admiraţie şi-o doză de arsenic văsată în pahar. Se abţine însă şi de la una şi de la cealaltă. Se-ntoarce contrariat în colţul lui de ring. Şi realizează că oricât de mult şi-ar dori să câştige lupta, armele EI sunt periculoase, necunoscute şi ascunse adânc în tocul lor.

ÎN LOC DE DE HAPPY-END 

Ce rămâne de făcut cănd nu mai e nimic de făcut? Nu mare lucru. Facând un pic de haz de necaz se recomandă a se purta coarnele cu mândrie şi a se trâmbiţa prin târg ca nevasta atipic adulterină e o tipă emancipată. Şi dacă în fundul sufletului se mai zbate ca o muscă cu aripile smulse o speranţă cât de mică, extirpaţi-o! Din păcate, nici încercarea de aprofundare a laturii feminine, cu exerciţii de mers pe tocuri şi ciomotomia inclusă nu dau rezultatele dorite. Datul cu maşina peste, oricât de mare ar fi frustrarea, tot caz penal înseamnă, dragoste cu sila nu se poate, că d-aici şi proverbul!....Rămâne....Vă rămâne întelepciunea domnilor şi o lume mare plină de multe multe femei, femei care deocamdată nu au gustat din mărul întins de o altă femeie!

* Nu pot sa va lipsesc de vesmantul muzical al articolului! Si nimic nu mi s-a parut mai potrivit decat videoclipul atasat si de care eu sunt indragostita ireversibil. Seductia in toata gratia si senzualitatea ei! Doamnelor, va invit sa savuram fascinatia tangoului!
http://www.youtube.com/watch?v=71Uidm_qOVw

Niciun comentariu: