marți, 28 martie 2017

FRATE CU DRACUL, PE PUNTEA GĂURITĂ

Citesc și vomez duios, citesc:
„Aş vrea să convigem opinia publică de faptul că această opţiune a noastră nu este îndreptată împotriva nimănui. (…) Faptul că eu cred că şansa de reîmprospătare a poporului român stă în familia care procrează şi care îşi educă odraslele în spiritul valorilor tradiţionale şi al năzuinţelor face parte din destinul meu de român şi cred eu că face parte din trăinicia noastră ca naţiune”, a declarat deputatul ALDE Varujan Vosganian.
„Faptul că noi omagiem spiritul duios al maternităţii şi cel protector al paternităţii nu este îndreptat împotriva nimănui”, declarat Varujan Vosganian afirmând că, ţinând cont de fundamentele poporului român, familia trebuie definită în forma propusă de Comisia juridică.

Pe bune, PE BUNE?
Nici nu știu pe cine să cășun mai întâi:
-       Pe mine, că-s o optimistă deșănțată care a ales să creadă în țara asta și să rămână bătută-n cuie aici, degeaba ca-n Marile Speranțe?
-       Tot pe mine, că mi-a luat-o zen-ul atât de razna că am început să scriu obsesiv bucăți de text cu MAJUSCULE, ca pseudo-jurnaliștii ăia plătiți cu ora?
-       Pe românul care care a elucubrat grozăvia de mai sus, aia dintre ghilimele,  român care prin natura postului e obligat să mă reprezinte și pe mine, cetățeanul X?
-       Pe masele inerte care nu realizează că prin pasivitatea generală, ne îndreptăm ca muștele sinucigașe, către un bec rusesc foarte încins?
-       Pe semenii mei tăcuți care refuză să înțeleagă că orice dictatură a început cu restricționarea drepturilor unei părți din populație?
-       Pe cei ignoranți care saltă din umeri ca electrocutați și zic: “da’ ce-mi pasă mie că femeile singure….sau avortul….sau educația sexuală…. sau homosexualii….. sau…….sau…..sau…., că pe mine nu mă privește? Și uite-așa, beți de ignoranță, nu-s capabili să înteleagă că poate viitoarea limitare de drepturi, viitoarea expulzare din sânul Constituției, îi poate lovi și pe ei?   
Îl rog pe domnul deputat, ca de la om la om, dacă mai poate fi loc de omenie în aroganțele declarațiilor dumnealui, să-mi răspundă cetățenește la următoarele întrebări:
1.    Împrospătarea aia a poporului român prin procreare fără număr (da, asta e partea plăcută a procesului), cum se mai susține după ce mama și tata, rupți de foame și depășiți de nevoi, trebuie să dea o fugă la muncă prin Spania, Italia sau whatever? Cui rămân procreații? Dvs? Bisericii? Statului? Bunicilor?
2.    Care sunt valorile tradiționale la care faceți referință? Vă rog să le enumerați, dar nu în abstract ci venind cu exemple concrete, contemporane, valori respectate si aplicate corect  în cadrul unei mase critice atât de mari încat să genereze statistici valide. Valori care au împins către evoluție și progres această națiune.
3.    Care năzuințe fac parte din destinul dvs de român? Care credeți că sunt năzuințele celorlalți români, alea care făcând parte așa de strașnic din trăinicia noastră ca națiune, îi împiedică să mai emigreze în mase într-adevăr critice și să facă parte din trăinicia și progresul altor națiuni?
4.    Pe cuvânt de onoare că vă apucă duioșia la gândul  maternității? Aveți cumva vreo formula de hrănit maternitatea cu prană? Dar de spiritual protector al paternității, nu vă e milă când îi furați pâinea de la gură, când i-ați închis fabrica, când l-ați lăsat să trudească în umilință la niște patroni, amici de-ai dvs., plini de duioșie și ei dar veșnic prost-plătitori?


Niciun comentariu: